Položaj

Sa 15.650 hektara ukupne površine  i sa njenih 181.231 stanovnika (popis 2011) Čukarica je jedna od najvećih gradskih opština u Beogradu. Prostire se jugozapadno od  starog beogradskog jezgra i graniči se sa opštinama Savski venac, Novi Beograd, Obrenovac, Barajevo, Rakovica, Surčin i Voždovac. Čukarica je na magistralnim  pravcima od Beograda prema zapadu i jugozapadu. Duž Save od prastarih vremena ide put ka Šapcu i Bosni, a Ibarska magistrala povezuje Beograd  sa zapadnom Srbijom i Kosovom. Preko teritorije Čukarice prolazi i obilaznica oko Beograda autoputa koji vodi ka Grčkoj. Otuda je Čukarica životno zaintersovana za strategijska saobraćajna rešenja na južnom beogradskom pravcu jer je to jedna od ključnih pretpostavki  njenog budućeg razvoja.

 

Od aerodroma

Požeška ulica kao najpoznatija i najatrkativnija ulica Čukarice, udaljena je od Aerodroma "Nikola Tesla" 20km, i kolima se do nje stiže za 20 min. Najveći deo puta se prelazi autoputem, što ovaj pravac čini najbržim izborom.

Od železničke i autobuske stanice

Od železničke i autobuske stanice Požeška ulica udaljena je 5.7km i procenjeno vreme potrebno za prelazak ove destinacije kolima je 9 min.

Ukoliko za prevoz koristite linije gradskog prevoza, do Požeške ulice možete doći tramvajem broj 12 i 13.

Od centra grada

Od centra grada (Trg Nikole Pašića), Požeška ulica udaljena je 7km i procenjeno vreme potrebno za prelazak ove destinacije kolima je 11 min.

Linije gradskog saobraćaja koje povezuju centar grada i Požešku ulicu su: 12, 13, 58, 37, 23, 53, 51, 52

Kompletnu mapu gradskog prevoza sa obeleženim stajalištima možete pogledati na http://prevoz.iz.rs/mape_linija.html