POŽEŠKA ULICA - ULICA OTVORENOG SRCA

02. Januar 2020. |

POŽEŠKA ULICA - ULICA OTVORENOG SRCA

Tradicija se nastavlja već dvanaestu godinu za redom 1.janura Čukarička glavna ulica Požeška se pretvara u Ulicu otvorenog srca. Ne samo za Čukaričane već i za sve goste koji posete Beeograd. Domaćini a i gosti su imali priliku da uživaju u Božićnom marketu, Luna parku a zabavljali su ih Ivana Jordan, Željko Vasić i Goca Tržan.

Manifestaciju je posetilo više desetine posetioca koji su pokazali svoju humanitost kupovinom crvenih nosića na štandu Kancelarije za mlade. Sav novac biće uplaćen u humanitarne svrhe.

Najave događaja

Izložba o Matiji Banu „Pisma sa Banovca“

29. Decembar 2020. |
Izložba o Matiji Banu  „Pisma sa Banovca“

U organizaciji TO Čukarica, u produkciji Tangram centra i Arhiva Srbije, autorski tim istoričara i kustosa iz Beograda, istoričara iz Dubrovnika, uz podršku Muzeja grada Beograda, Narodne biblioteke Srbije, Pozorišnog muzeja, Arhiva Dubrovačke biskupije, prirediće izložba o životu Matije Bana, gde će biti prezentovani najznačajniji podaci iz biografije, susreti i korespodencije, politička i diplomatska aktivnost, odnos sa dve dinastije, članstvo u SANU, kao i profesura na Liceju, sa posebnim naglaskom na izgradnji vile na Banovom brdu, a na izložbi će po prvi put biti prikazan izvod iz matične knjige krštenih, gde je upisan Matija Ban