Održana PRVA ČUKARIČKA GULAŠIJADA - “GLjIVARSKA TRPEZA”

13. Jul 2019. |

Održana PRVA ČUKARIČKA GULAŠIJADA - “GLjIVARSKA TRPEZA”

U organizaciji Turističko-sportske organizacije Čukarica, a u saradnji sa Mikološko-gljivarskim savezom Srbije, u subotu 13. jula, na Adi Ciganliji, održana je Prva čukarička gulašijada, pod nazivom “Gljivarska trpeza”.

Turizam, gastronomija, gljivarstvo, a pre svega lepo druženje, okupilo je veliki broj gljivarskih društava sa sve četiri strane Srbije, od Novog Sada do Vlasotinca, od Krupnja do Petrovca na Mlavi, čime su se otvorili novi putevi za saradnju, i nastavak organizovanja ovakvih manifestacija.

Bilo je za svakog po nešto, posetioci su mogli da vide raznorazne proizvode od gljiva, izložbene eksponate, umetničke radove na temu gljiva kao i da probaju gljivarski gulaš takozvni “gljivaš” i gljivarske delikatese, a za zajedničku izložbu bio je zadužen Mikološko- gljivarski savez Srbije, koji je izložio gljivarsku literaturu kao i organske proizvode.

Takođe, pored gljivarskog kotlića, bilo je takmičenje i u mesnom gulašu.

Stručni žiri sa Visoke hotelijerske škole, svojim istančanim ukusom, ocenio je da prvo i drugo mesto u gljivarskom kotliću pripadne ekipama iz Gljivasrkog društva “Niš” iz Niša, dok je treće mesto pripalo Gljivarskom društvu “Ljubomir Vuksanović” iz Banje Koviljače.

U kategoriji mesnog gulaša, prvo mesto pripalo je, mladom momku, učeniku Ugostiteljske škole, i članu KUD-a “Sveti Đorđe, Filipu Velimiroviću, drugo mesto Puniši Todoroviću, a treće mesto osvojio je Dragan Teodosijević iz ekipe “Celija”.

Pored pehara, za sva tri mesta, u obe kategorije, prvoplasiranim takmičarima, poklonjeni su i kompleti kotlića.

Bio je ovo jedan prelep dan ispunjen raznim programom, od folklora, muzike, zumbe, finog recitovanja, do predstvljanja specijaliteta iz svih krajeva Srbije, a koji će, nadamo se, postati tradicija Turističko-sportske organizacije Čukarica.

Najave događaja

Super "Can Fest" u organizaciji pivare "Dogma Brewery"

29. Oktobar 2019. | Banovo brdo
Super

Super Can fest okupiće 2. novembra 15 kraft pivara iz 8 zemalja Evrope. Posetioci će imati priliku da probaju najnovije ukuse vrhunskog kraft piva, ali i da saznaju zašto je limenka "ambalaža budućnosti" i najbolji odgovor na zagađenje ambalažnim otpadom.