PRVA ČUKARIČKA GULAŠIJADA

10. Jul 2019. |

PRVA ČUKARIČKA GULAŠIJADA

U subotu, 13. jula, na Adi Ciganliji – piknik teren, od 11 časova, Turističko - sportska organizacija Čukarica,u saradnji sa Mikološko gljivarskim savezom Srbije, organizovaće PRVU Čukaričku gulašijadu, čiji je slogan “Gljivarska trpeza”.

 

Gulašijada podrazumeva takmičenje u kuvanju gulaša od pečuraka, izložbu gljiva i gljivarskih specijaliteta, dok će gosti gljivarskih društava, koji dolaze iz svih krajeva Srbije, vršiti prezentaciju svojih krajeva. S obzirom da je cilj ove manifestacije povezivanje ljudi sa prirodom, sklapanje prijateljstava, kao i uživanje u gurmanskim specijalitetima, i oni koji nisu vešti sa gljivama, imaće priliku da se takmiče u mesnom gulašu, a stručni žiri, sa Visoke hotelijerske škole, sa svojim istančanim ukusom izabraće najbolji od najboljih gulaša. Predviđen je prateći kulturno-zabavni program.

Najave događaja

POZIVAMO VAS DA UZMETE UČEŠĆE NA „BEOGRADSKOM KARNEVALU BRODOVA“

31. Jul 2019. |
POZIVAMO VAS DA UZMETE UČEŠĆE NA „BEOGRADSKOM KARNEVALU BRODOVA“

Turistička organizacija Beograda ove godine po 15. put organizuje tradicionalnu gradsku manifestaciju ,,Beogradski karneval brodova 2019“. Manifestacija će se održati dana 31.08.2019. godine, u periodu od 17:00 do 23:00 časa, na potezu od Brankovog mosta do završetka Savske promenade prema mostu Gazela.