PRVA ČUKARIČKA GULAŠIJADA

10. Jul 2019. |

PRVA ČUKARIČKA GULAŠIJADA

U subotu, 13. jula, na Adi Ciganliji – piknik teren, od 11 časova, Turističko - sportska organizacija Čukarica,u saradnji sa Mikološko gljivarskim savezom Srbije, organizovaće PRVU Čukaričku gulašijadu, čiji je slogan “Gljivarska trpeza”.

 

Gulašijada podrazumeva takmičenje u kuvanju gulaša od pečuraka, izložbu gljiva i gljivarskih specijaliteta, dok će gosti gljivarskih društava, koji dolaze iz svih krajeva Srbije, vršiti prezentaciju svojih krajeva. S obzirom da je cilj ove manifestacije povezivanje ljudi sa prirodom, sklapanje prijateljstava, kao i uživanje u gurmanskim specijalitetima, i oni koji nisu vešti sa gljivama, imaće priliku da se takmiče u mesnom gulašu, a stručni žiri, sa Visoke hotelijerske škole, sa svojim istančanim ukusom izabraće najbolji od najboljih gulaša. Predviđen je prateći kulturno-zabavni program.

Najave događaja

POČELA "Perfect couple liga"

28. Avgust 2019. |
POČELA

U subotu 24.avgusta počela je odbojka na pesku za mešovite parove. Na prvom kvalifikacionom turniru učestvovalo je 12 ekipa. Takmičenje je počelo u 13 časova na terenu caffe restorana “Na kraju sveta” na Adi ciganliji.