Održan festival “Letnji dan – Matija Ban”

10. Jun 2019. |

Održan festival “Letnji dan – Matija Ban”

Veliki park na Banovom brdu okupio je Beograđane svih generacija, koji su došli da uživaju u porodičnom festivalu “Letnji dan – Matija Ban”, koji je za njih pripremila Turističko-sportska organizacija opštine Čukarica. Ovaj festival se organizuje petu godinu zaredom, a za dobro raspoloženje naših sugrađana ove godine pobrinuo se neko ko uspešno spaja tradicionalni trubački zvuk sa džezom, fankijem i rokenrolom.

Festival je počeo nastupom Dejana Petrovića sa svojim Big bednodm, koji su širom sveta poznati po izvođenju srpske tradicionalne muzike autentične interpretacije. Prisutna publiku su podigle na noge melodije poznatih svetskih hitova, isprepletane motivima srpske izvorne muzike.

Nakon toga posetioci festivala su imali priliku da uživaju u pozorišnoj monodrami našeg talentovanog glumca Andrije Miloševića, a na samom kraju ove manifestacije u biskopu na otvorenom sa projekcijom filma “Taksi bluz”.

Porodični festival "Letnji dan Matija Ban" osmišljen je sa ciljem promovisanja kulturno-istorijskog nasleđa, lokalnih turističkih atrakcija, urbanih zelenih oaza, kao i zdravih stilova života kroz povezivanje ljudi sa prirodom.

Najave događaja

PRVA ČUKARIČKA GULAŠIJADA

10. Jul 2019. |
PRVA ČUKARIČKA GULAŠIJADA

U subotu, 13. jula, na Adi Ciganliji – piknik teren, od 11 časova, Turističko - sportska organizacija Čukarica,u saradnji sa Mikološko gljivarskim savezom Srbije, organizovaće PRVU Čukaričku gulašijadu, čiji je slogan “Gljivarska trpeza”.