Održano šesto Sportsko Sabranje Svete Srbije

10. Jun 2019. |

Održano šesto Sportsko Sabranje Svete Srbije

Tradicionalna manifestacija od posebnog značaja za Grad Beograd, šesto Sportsko Sabranje Svete Srbije, održana je na Adi Ciganliji, u organizaciji Pravoslavnog sportskog udruženja „Sveti Srb i ja“, a uz podršku Gradske opštine Čukarica.

Manifestacija se održava sa blagoslovom Njegove Svetosti Patrijarha srpskog gospodina Irineja i nastala je sa idejom promovisanja važnosti očuvanja duhovnog i telesnog zdravlja naših najmlađih.

Sabranje je otpočelo Svetom arhijerejskom liturgijom na otvorenom, koju je služio Njegovo Preosveštenstvo vikarni Episkop remezijanski G. Stefan, a manifestaciju je otvorio predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić.

„Gradska opština Čukarica već šestu godinu zaredom podržava jedinstvenu manifestaciju koja okuplja mlade uz kulturne i sportske aktivnosti, a Pravoslavno sportsko udruženje „Sveti Srb i ja“ uspeva u svojoj misiji da pomogne mladima da saznaju šta su prave vrednosti“, rekao je Srđan Kolarić, podsetivši da je Gradska opština Čukarica u Godini obrazovanja pripremila čitav niz besplatnih programa posvećenih našim najmlađim sugrađanima.

Posebna pažnja ove godine poklonjena je mnogodetnim porodicama, a ceo kulturni program je bio posvećen upravo ovoj temi, pod sloganom: „Da nas bude više“. Poseban deo u programu je posvećen ovogodišnjem velikom jubileju- proslavi osam vekova samostalnosti SPC.

Specijalni gosti Sabranja su bila deca sportskih filijala Svete Srbije sa Kosova i Metohije, iz enklava Novo Brdo i Pasjane, a posebni gosti kulturnog programa deca KUD-a “Sveti Jovan Vladimir” iz Bara i KUD-a „Đurđevdansko kolo“ iz Podgorice. Program su svojim nastupima obogatili mnogobrojni muzički umetnici i pevačke grupe.

Prve godine sportska tema je bio fudbal, druge košarka, treće tenis, četvrte kraljica sportova - atletika, a pete rukomet. Šesto okupljanje je, između ostalog, bilo posvećeno odbojci, a glavnu reč su vodile naše reprezentativke - aktuelne svetske prvakinje.

Sportski program činli su i turniri u: košarci, fudbalu, rukometu, stonom tenisu.

Manifestaciji su prisustvovali šef kabineta predsednika Nada Marković i direktor Turističko-sportske organizacije opštine Čukarica Radomir Živojinović.

Najave događaja

PRVA ČUKARIČKA GULAŠIJADA

10. Jul 2019. |
PRVA ČUKARIČKA GULAŠIJADA

U subotu, 13. jula, na Adi Ciganliji – piknik teren, od 11 časova, Turističko - sportska organizacija Čukarica,u saradnji sa Mikološko gljivarskim savezom Srbije, organizovaće PRVU Čukaričku gulašijadu, čiji je slogan “Gljivarska trpeza”.