Finale manifestacije „Izađi mi na teglu“ na Adi Ciganliji

15. Oktobar 2018. |

Finale manifestacije „Izađi mi na teglu“ na Adi Ciganliji

Pobednici su ekipa „Pucke“ iz Brusa, dok je drugo mesto osvojila ekipa „Ariva“ iz Niša. Trećeplasirana je ekipa „Pastirice“ iz Požarevca, a titulu Kraljice ajvara ponela je Milica Živančević.

Tradicionalni karavan u pripremi ajvara, održan je u organizaciji BAše Mašte i već drugu godinu uz podršku opštine Čukarica i Turističko-sportske organizacije Čukarica.

Karavan je počeo na Adi Ciganliji,gde je, tokom vikenda održano i finalno takmičenje i proglašeni pobednici za 2018. godinu.Učesnike manifestacije, brojne posetioce i goste na početku ovogodišnjeg finala pozdravio je Srđan Kolarić, predsednik opštine Čukarica.„Već drugu godinu, opština Čukarica sa posebnim zadovoljstvom učestvuje u najvećoj gastronomskoj manifestaciji pod nazivom „Izađi mi na teglu“. Naše najpoznatije takmičenje u pripremi ajvara, putuje već petu godinu kroz Srbiju i promoviše kulinarsko umeće i kvalietet našeg „kavijara“.Tako je bilo i ove godine, uz učešće ekipa iz cele Srbije i naravno sa naše Čukarice.

Početak i veliko finale vezano je za Čukaricu i Adu Ciganliju, na šta smo veoma ponosni i zadovoljstvo nam je da danas ugostimo ljubitelje dobrog ajvara iz tegli naših majstora“, rekao je predsednik opštine Čukarica.I ove godine manifestaciju je, uz kvalitetan ajvar propratila i dobra atmosfera, lepo druženje, i zabava uz bogat muzički program, a najbolje plasirane ekipe i pojedinci dobili su i vredne nagrade.. Svi posetioci Ade Ciganlije imali su priliku da probaju ajvar i dobiju recepte pravih kulinarskih majstora u pripremi ajvara.

Najave događaja

POZIVAMO VAS DA UZMETE UČEŠĆE NA „BEOGRADSKOM KARNEVALU BRODOVA“

31. Jul 2019. |
POZIVAMO VAS DA UZMETE UČEŠĆE NA „BEOGRADSKOM KARNEVALU BRODOVA“

Turistička organizacija Beograda ove godine po 15. put organizuje tradicionalnu gradsku manifestaciju ,,Beogradski karneval brodova 2019“. Manifestacija će se održati dana 31.08.2019. godine, u periodu od 17:00 do 23:00 časa, na potezu od Brankovog mosta do završetka Savske promenade prema mostu Gazela.