Vesti

Održana PRVA ČUKARIČKA GULAŠIJADA - “GLjIVARSKA TRPEZA”

13. Jul 2019. |

U organizaciji Turističko-sportske organizacije Čukarica, a u saradnji sa Mikološko-gljivarskim savezom Srbije, u subotu 13. jula, na Adi Ciganliji, održana je Prva čukarička gulašijada, pod nazivom “Gljivarska trpeza”.

Turizam, gastronomija, gljivarstvo, a pre svega lepo druženje, okupilo je veliki broj gljivarskih društava sa sve četiri strane Srbije, od Novog Sada do Vlasotinca, od Krupnja do Petrovca na Mlavi, čime su se otvorili novi putevi za saradnju, i nastavak organizovanja ovakvih manifestacija.

PRVA ČUKARIČKA GULAŠIJADA

10. Jul 2019. |

U subotu, 13. jula, na Adi Ciganliji – piknik teren, od 11 časova, Turističko - sportska organizacija Čukarica,u saradnji sa Mikološko gljivarskim savezom Srbije, organizovaće PRVU Čukaričku gulašijadu, čiji je slogan “Gljivarska trpeza”.

SVEČANO OTVARANjE TURISTIČKO – INFORMATIVNOG CENTRA NA ČUKARICI

01. Jul 2019. |

Danas je na Čukarici svečano otvoren Turističko-informativni centar sa suvenirnicom. Ovaj prostor koji se nalazi u Požeškoj ulici, na samom ulazu u park Banovo brdo, biće mesto gde sugrađani i turisti mogu da kupe originalne suvenire, ali i da dobiju sve potrebne informacije o dešavanjima na našoj teritoriji.

POETA KOD ČUKARIČKE ČESME- PRVO VEČE PETE SEZONE

29. Jun 2019. |

Udruženje pisaca POETA je, pod pokroviteljstvom Turističko sportske organizacije Čukarica organizovalo prvo od četiri planirane večeri poezije, muzike, igre i pesme i time otvorilo PETU sezonu manifestacije POETA KOD ČUKARIČKE ČESME. Naziv ovogodišnje manifestacije bio je ODLIČAN 5: kao peta sezona, kao ocena koju su dali našim sugrađanima koji ih prate svih ovih godina, kao ocena koju su sugrađani dali POETI samim svojim prisustvom.

Besplatni sportski kampovi za decu tokom letnjeg raspusta

10. Jun 2019. |

U toku letnjeg raspusta po završetku školske 2018/19 godine, u periodu od 17.06-30.08.2019 godine,svakog radnog dana, u organizaciji TSO Čukarica biće održani besplatni sportski kampovi za decu osnovnih škola pod nazivom: Letnji dečiji sportski kamp – Žarkovo 2019

Kamp se održava u Sportskom centru “Žarkovo” ulica Prote Milorada Pavlovića 54.

Održano šesto Sportsko Sabranje Svete Srbije

10. Jun 2019. |

Tradicionalna manifestacija od posebnog značaja za Grad Beograd, šesto Sportsko Sabranje Svete Srbije, održana je na Adi Ciganliji, u organizaciji Pravoslavnog sportskog udruženja „Sveti Srb i ja“, a uz podršku Gradske opštine Čukarica.

Održan festival “Letnji dan – Matija Ban”

10. Jun 2019. |

Veliki park na Banovom brdu okupio je Beograđane svih generacija, koji su došli da uživaju u porodičnom festivalu “Letnji dan – Matija Ban”, koji je za njih pripremila Turističko-sportska organizacija opštine Čukarica. Ovaj festival se organizuje petu godinu zaredom, a za dobro raspoloženje naših sugrađana ove godine pobrinuo se neko ko uspešno spaja tradicionalni trubački zvuk sa džezom, fankijem i rokenrolom.

Dejan Petrović i Big Bend - „Letnji dan – Matija Ban“

03. Jun 2019. |

Peti muzički festival na otvorenom „Letnji dan - Matija Ban“, u organizaciji Turističko-sportske organizacije opštine Čukarica, biće održan u nedelju, 9. juna sa početkom u 17:00 časova na letnjoj sceni u parku na Banovom brdu.

Održan peti Beogradski manifest

26. Maj 2019. |

Turističko-sportska organizacija Čukarica bila je i ove godine učesnik najvećeg porodičnog festivala u regionu , petog Beogradskog manifesta, koji je održan tokom vikenda na Kalemegdanu. Na štandu Turističko-sportska organizacije Čukarica je pretstavila turističke potencijale kao i sadržaje Sportskog centra Žarkovo, dok su kulturne i umetničke programe predstavile čukaričke kulturne ustanove - Kulturni centar Čukarica i Galerija '73.

Beogradski Manifest

22. Maj 2019. |

Tradicionalno, već peti put za redom, na Kalemegdanu, od 24. - 26. maja, održaće se Beogradski Manifest.

3. Folklorni festival na Čukarici

22. Maj 2019. |

 3. Folklorni festival na Čukarici  "ZAIGRAJ ZAPEVAJ"

Održana deseta „Čukarička ferijalna roštiljijada“

18. Maj 2019. |

Sunčano i toplo vreme, posle niza kišnih dana, obradovalo je u subotu sve roštiljdžije i uživaoce u tradicionalnoj „Čukaričkoj ferijalnoj roštiljijadi“, koja se već deseti, jubilarni put održava na Adi Ciganliji.

JUBILARNA 10. ČUKARIČKA FERIJALNA ROŠTILjIJADA – ĆUMUROM SA HUMOROM

16. Maj 2019. |

18. maja 2019. godine, od 10,00 do 19,30 časova, na Adi Ciganliji, na piknik terenu, Ferijalni savez Čukarica, organizovaće jubilarnu DESETU po redu Čukaričku ferijalnu roštiljijadu. Roštiljijada je turistička, gastronomska, i porodična manifestacija, čiji je slogan „Ćumurom sa humorom“ - takmičenje u pravljenju roštilja, sa preko sto takmičarskih ekipa, a koje podrazumeva izbor najukusnijeg roštilja i najbolje dekoracije, a za izbor su nadležni profesori sa Visoke hotelijerske škole, kao i profesionalni kuvari iz restorana.

U okviru roštiljijade, organizuje se i takmičarski Festival folklora - „Čukaričko se kolo vije“, a vršiće se i izbor najlepšeg ženskog, i izbor najboljeg muškog kostima.

JN-3/19

25. April 2019. |

TURISTIČKO-SPORTSKA ORGANIZACIJA ČUKARICA objavljuje POZIV 3/19 za podnošenje ponuda u postupku javne nabavke male vrednosti radi zaključenja ugovora za Usluge organizacije kulturne manifestacije „Letnji dan – Matija Ban“

Održan turnir 3h3 u uličnom basketu “HILL DAYS 9”

22. April 2019. |

 

Proteklog vikenda održan je sada već deveti po redu turnir u uličnom baskètu “ Hill days“koji važi za jedan od najjačih turnira u zemlji po kvalitetu ekipa koje se prijavljuju.

Deveti turnir 3 h 3 u uličnom basketu - “Hill days” na Čukarici

19. April 2019. |

Turnir u uličnom basketu „Hill days”, biće održan u subotu, 20. 04. 2019. , na košarkaškom terenu sa tartan podlogom na Adi Ciganliji. Ovaj turnir važi za jedan od najprestižnijih turnira uličnog basket, po kvalitetu igrača i njihovog ranga na FIBA rang listi. Pored takmičenja 3h3, u kome učestvuju prijavljene ekipe, biće održan i revijalni meč, kao i dodatna takmičenja u brzom šutiranju trojki i takmičenje u zakucavanjanjima

JN-2/19

03. April 2019. |

TURISTIČKO-SPORTSKA ORGANIZACIJA ČUKARICA objavljuje POZIV 02/19 za podnošenje ponuda u postupku javne nabavke male vrednosti za Usluge održavanja sportskog centra „Žarkovo“

Dan ljubimaca na Čukarici

31. Mart 2019. |

Manifestacija Dan ljubimaca opštine Čukarice je održana u Sportskom centru Žarkovo pod pokroviteljstvom Turističko-sportske organizacije Čukarica i Kinološkog Saveza  Republike Srbije.

Deca pre svih

20. Mart 2019. |

Požeška je na samom početku ove godine, svoje srce otvorila svim ljudima koji su, posetivši tradicionalnu “Ulicu otvorenog srca“, želeli da na najlepši način provedu prvi dan Nove godine.

FK “Sremčica” pobednik 27. Zimskog fudbalskog turnira

04. Mart 2019. |

04.03.2019.

Pobednici tradicionalnog Zimskog fudbalskog turnira, ove godine su fudbaleri FK “Sremčica”, koji su u finalnoj utakmici održanoj u nedelju na stadionu FSB na Adi Ciganliji, rezultatom 2:1 pobedili ekipu FK “Komgrap”. Pobednički pehar, 27. Zimskog fudbalskog turnira, fudbalerima Sremčice, dodelio je promoter ovogodišnjeg takmičenja , čuveni golman i reprezentativac Ivan Ćurković.

Treće mesto osvojili su fudbaleri ekipe “Torlaka” , koji su prethodno savladali  FK “Milutinac”, rezultatom 2:0.

Za celu godinu