Vesti

Održan prvi Rock maraton Belgrade No Compromise na Banovom brdu

18. Septembar 2019. | Banovo brdo

U prepunom parku na Banovom brdu, u subotu 14.09.19. održan je prvi Rock maraton Belgrade No Compromise. U okviru osmočasovnog programa nastupili su: Strašni zmaj, Bas i Stega, Loud, Bullit for a Badman, Čikine bombone, Bol&Di...

JN-4/19

18. Septembar 2019. |

TURISTIČKO-SPORTSKA ORGANIZACIJA ČUKARICA objavljuje POZIV 4/19 za dostavljanje ponuda radi zaključenja ugovora za nabavku radova na sanaciji ravnog krova Sportskog centra Žarkovo

POČELA "Perfect couple liga"

28. Avgust 2019. |

U subotu 24.avgusta počela je odbojka na pesku za mešovite parove. Na prvom kvalifikacionom turniru učestvovalo je 12 ekipa. Takmičenje je počelo u 13 časova na terenu caffe restorana “Na kraju sveta” na Adi ciganliji.

ODRŽAN PETI PO REDU “SAVA RIVER FEST” U OSTRUŽNICI

28. Avgust 2019. |

U subotu, u Ostružnici, na obali Save, održan je peti po redu rok festival “Sava river fest”. 

POZIVAMO VAS DA UZMETE UČEŠĆE NA „BEOGRADSKOM KARNEVALU BRODOVA“

31. Jul 2019. |

Turistička organizacija Beograda ove godine po 15. put organizuje tradicionalnu gradsku manifestaciju ,,Beogradski karneval brodova 2019“. Manifestacija će se održati dana 31.08.2019. godine, u periodu od 17:00 do 23:00 časa, na potezu od Brankovog mosta do završetka Savske promenade prema mostu Gazela.

Održana PRVA ČUKARIČKA GULAŠIJADA - “GLjIVARSKA TRPEZA”

13. Jul 2019. |

U organizaciji Turističko-sportske organizacije Čukarica, a u saradnji sa Mikološko-gljivarskim savezom Srbije, u subotu 13. jula, na Adi Ciganliji, održana je Prva čukarička gulašijada, pod nazivom “Gljivarska trpeza”.

Turizam, gastronomija, gljivarstvo, a pre svega lepo druženje, okupilo je veliki broj gljivarskih društava sa sve četiri strane Srbije, od Novog Sada do Vlasotinca, od Krupnja do Petrovca na Mlavi, čime su se otvorili novi putevi za saradnju, i nastavak organizovanja ovakvih manifestacija.

PRVA ČUKARIČKA GULAŠIJADA

10. Jul 2019. |

U subotu, 13. jula, na Adi Ciganliji – piknik teren, od 11 časova, Turističko - sportska organizacija Čukarica,u saradnji sa Mikološko gljivarskim savezom Srbije, organizovaće PRVU Čukaričku gulašijadu, čiji je slogan “Gljivarska trpeza”.

SVEČANO OTVARANjE TURISTIČKO – INFORMATIVNOG CENTRA NA ČUKARICI

01. Jul 2019. |

Danas je na Čukarici svečano otvoren Turističko-informativni centar sa suvenirnicom. Ovaj prostor koji se nalazi u Požeškoj ulici, na samom ulazu u park Banovo brdo, biće mesto gde sugrađani i turisti mogu da kupe originalne suvenire, ali i da dobiju sve potrebne informacije o dešavanjima na našoj teritoriji.

POETA KOD ČUKARIČKE ČESME- PRVO VEČE PETE SEZONE

29. Jun 2019. |

Udruženje pisaca POETA je, pod pokroviteljstvom Turističko sportske organizacije Čukarica organizovalo prvo od četiri planirane večeri poezije, muzike, igre i pesme i time otvorilo PETU sezonu manifestacije POETA KOD ČUKARIČKE ČESME. Naziv ovogodišnje manifestacije bio je ODLIČAN 5: kao peta sezona, kao ocena koju su dali našim sugrađanima koji ih prate svih ovih godina, kao ocena koju su sugrađani dali POETI samim svojim prisustvom.

Besplatni sportski kampovi za decu tokom letnjeg raspusta

10. Jun 2019. |

U toku letnjeg raspusta po završetku školske 2018/19 godine, u periodu od 17.06-30.08.2019 godine,svakog radnog dana, u organizaciji TSO Čukarica biće održani besplatni sportski kampovi za decu osnovnih škola pod nazivom: Letnji dečiji sportski kamp – Žarkovo 2019

Kamp se održava u Sportskom centru “Žarkovo” ulica Prote Milorada Pavlovića 54.

Održano šesto Sportsko Sabranje Svete Srbije

10. Jun 2019. |

Tradicionalna manifestacija od posebnog značaja za Grad Beograd, šesto Sportsko Sabranje Svete Srbije, održana je na Adi Ciganliji, u organizaciji Pravoslavnog sportskog udruženja „Sveti Srb i ja“, a uz podršku Gradske opštine Čukarica.

Održan festival “Letnji dan – Matija Ban”

10. Jun 2019. |

Veliki park na Banovom brdu okupio je Beograđane svih generacija, koji su došli da uživaju u porodičnom festivalu “Letnji dan – Matija Ban”, koji je za njih pripremila Turističko-sportska organizacija opštine Čukarica. Ovaj festival se organizuje petu godinu zaredom, a za dobro raspoloženje naših sugrađana ove godine pobrinuo se neko ko uspešno spaja tradicionalni trubački zvuk sa džezom, fankijem i rokenrolom.

Dejan Petrović i Big Bend - „Letnji dan – Matija Ban“

03. Jun 2019. |

Peti muzički festival na otvorenom „Letnji dan - Matija Ban“, u organizaciji Turističko-sportske organizacije opštine Čukarica, biće održan u nedelju, 9. juna sa početkom u 17:00 časova na letnjoj sceni u parku na Banovom brdu.

Održan peti Beogradski manifest

26. Maj 2019. |

Turističko-sportska organizacija Čukarica bila je i ove godine učesnik najvećeg porodičnog festivala u regionu , petog Beogradskog manifesta, koji je održan tokom vikenda na Kalemegdanu. Na štandu Turističko-sportska organizacije Čukarica je pretstavila turističke potencijale kao i sadržaje Sportskog centra Žarkovo, dok su kulturne i umetničke programe predstavile čukaričke kulturne ustanove - Kulturni centar Čukarica i Galerija '73.

Beogradski Manifest

22. Maj 2019. |

Tradicionalno, već peti put za redom, na Kalemegdanu, od 24. - 26. maja, održaće se Beogradski Manifest.

3. Folklorni festival na Čukarici

22. Maj 2019. |

 3. Folklorni festival na Čukarici  "ZAIGRAJ ZAPEVAJ"

Održana deseta „Čukarička ferijalna roštiljijada“

18. Maj 2019. |

Sunčano i toplo vreme, posle niza kišnih dana, obradovalo je u subotu sve roštiljdžije i uživaoce u tradicionalnoj „Čukaričkoj ferijalnoj roštiljijadi“, koja se već deseti, jubilarni put održava na Adi Ciganliji.

JUBILARNA 10. ČUKARIČKA FERIJALNA ROŠTILjIJADA – ĆUMUROM SA HUMOROM

16. Maj 2019. |

18. maja 2019. godine, od 10,00 do 19,30 časova, na Adi Ciganliji, na piknik terenu, Ferijalni savez Čukarica, organizovaće jubilarnu DESETU po redu Čukaričku ferijalnu roštiljijadu. Roštiljijada je turistička, gastronomska, i porodična manifestacija, čiji je slogan „Ćumurom sa humorom“ - takmičenje u pravljenju roštilja, sa preko sto takmičarskih ekipa, a koje podrazumeva izbor najukusnijeg roštilja i najbolje dekoracije, a za izbor su nadležni profesori sa Visoke hotelijerske škole, kao i profesionalni kuvari iz restorana.

U okviru roštiljijade, organizuje se i takmičarski Festival folklora - „Čukaričko se kolo vije“, a vršiće se i izbor najlepšeg ženskog, i izbor najboljeg muškog kostima.

JN-3/19

25. April 2019. |

TURISTIČKO-SPORTSKA ORGANIZACIJA ČUKARICA objavljuje POZIV 3/19 za podnošenje ponuda u postupku javne nabavke male vrednosti radi zaključenja ugovora za Usluge organizacije kulturne manifestacije „Letnji dan – Matija Ban“

Za celu godinu