Dešavanja

01. januar - Ulica otvorenog srca

Svakog  1. januara u Požeškoj ulici opština Čukarica organizuje manifestaciju „ Požeška- ulica otvorenog srca“. Ova kulturna manifestacija je koncipirana kao multimedijalni događaj na kome nastupaju vokalno instrumentalni sastavi različitih muzičkih žanrova. Manifestaciji svake godine prisustvuje više hiljada Čukaričana.

19. januar - Plivanje za Bogojavljanski krst

Praznik Bogojavljanje se tradicionalno obeležava plivanjem za Časni krst na Adi ciganliji. Nadmetanju u plivanju uvek prethodi Bogojavljenska liturgija u hramu Svetog Đorđa a potom svečana litija ka Adi Ciganliji.
 

februar - Zimski fudbalski turnir

Ova sportska manifestacija se već više od 20 godina tradicionalno održava svakog februara na fudbalskim terenima Čukarice uz podršku opštine Čukarica, Fudbalskog saveza Beograda, FK Čukarički i JP Ada ciganlija. Zimski fudbalski turnir je pozitivan primer pomoći malim klubovima i doprinosi razvoju mladih fudbalskih talenata.

maj - Folklorni festival  Zaigraj -Zapevaj

Folklorni festival Zaigraj-Zapevaj je festival prijateljstva koji je nastao kako bi se očuvali tradicionalne vrednosti i narodni običaji.. U novije vreme ove vrednosti postaju predmet zaborava i dovode do otuđenja u društvu i nestanku kulturnog identiteta. 

maj - „Čukarička ferijalna roštiljijada – Ćumurom sa humorom“

U organizaciji Ferijalnog saveza Čukarica, svake godine, već tradicionalno u drugoj polovini maja meseca,  na jednom od  najomiljenijih  izletišta Beograda, na Adi Ciganliji održava se gastronomska, kulturno-zabavna, turistička,  sportska i porodična manifestacija opštine Čukarica, „Čukarička ferijalna roštiljijada-Ćumurom sa humorom“.

jun - Slava opštine Čukarica

Opština Čukarica tradicionalno svakog juna, pedesetog dana po Vaskrsu, proslavlja svoju Slavu  Silazak Svetog duha na apostole ili Trojice. Tim povodom ulicama Čukarice organizuje se litija koja svake godine kreće u 11 sati iz porte hrama Svetog Đorđa i kreće se ulicama Kirovljevom, Požeškom, Petra Mećave i Lješkom.

jul, avgust - Pesme kod Čukaričke česme

Udruženje pisaca "Poeta" u saradnji sa Opštinom Čukarica, organizuje večeri poezije, muzike, plesa i dobre zabave za mlađe i starije sugrađane kod popularne Čukaričke česme na Banovom brdu. Čukaričani i njihovi gosti imaju priliku da se u tople letenje večeri rashlade uz najlepše boemske, ljubavne, romatične ili šaljive stihove.

septembar - Jesen na Čukarici

Svakog septembra Kulturni centar  „Čukarica“ organizuje Muzičke susrete  „Jesen na Čukarici“ . Značaj ove manifestacije prepoznatljive po visokom kvalitetu muzičkih programa je u tome što neguje žanrovsku raznovrsnost, te je tako postala pravi pokazatelj najznačajnijih zbivanja na tekućoj muzičkoj sceni. 

oktobar -Festival  domaćih  igranih serija FEDIS

Festival domačih igranih serija FEDIS održava se u Kulturnom centru Čukarica i u bioskopu Palas Šumadija svakog oktobra, pod pokroviteljstvom opštine Čukarica. Ovo je jedini festival u Srbiji koji tretira domaći igrani program i i od posebnog je značaja za afirmaciju ovog najpopularnijeg i najgledanijeg  televizijskog  sadržaja.

decembar - Decembarski  dani  Čukarice

Manifestacija Decembarski dani Čukarice održava se svake  godine tokom čitavog meseca decembra. Svakog decembra posetioci mogu da odaberu nešto iz bogatog programa koji se sastoji iz pozorišnih predstava za decu i odrasle, izložbi slika, koncerata, književnih večeri i humanitarnih programa. Za sve ove programe ulaz je slobodan.

Najave događaja

2 Ženski fudbalski turnir Čukarica 2019

10. Decembar 2019. |
2 Ženski fudbalski turnir Čukarica 2019

Drugi po redu ženski fudbalski turnir održan je 09.12.2019 godine u “Sportskom Centru Žarkovo”, u periodu od 12-15 časova.Za razliku od prošlogodišnjeg
turnira na kome su učetvovale 4 ekipe , ove godine je učestvovalo 6 ekipa.