Finale manifestacije „Izađi mi na teglu“ na Adi Ciganliji

15. Oktobar 2018. |

Finale manifestacije „Izađi mi na teglu“ na Adi Ciganliji

Pobednici su ekipa „Pucke“ iz Brusa, dok je drugo mesto osvojila ekipa „Ariva“ iz Niša. Trećeplasirana je ekipa „Pastirice“ iz Požarevca, a titulu Kraljice ajvara ponela je Milica Živančević.

Tradicionalni karavan u pripremi ajvara, održan je u organizaciji BAše Mašte i već drugu godinu uz podršku opštine Čukarica i Turističko-sportske organizacije Čukarica.

Karavan je počeo na Adi Ciganliji,gde je, tokom vikenda održano i finalno takmičenje i proglašeni pobednici za 2018. godinu.Učesnike manifestacije, brojne posetioce i goste na početku ovogodišnjeg finala pozdravio je Srđan Kolarić, predsednik opštine Čukarica.„Već drugu godinu, opština Čukarica sa posebnim zadovoljstvom učestvuje u najvećoj gastronomskoj manifestaciji pod nazivom „Izađi mi na teglu“. Naše najpoznatije takmičenje u pripremi ajvara, putuje već petu godinu kroz Srbiju i promoviše kulinarsko umeće i kvalietet našeg „kavijara“.Tako je bilo i ove godine, uz učešće ekipa iz cele Srbije i naravno sa naše Čukarice.

Početak i veliko finale vezano je za Čukaricu i Adu Ciganliju, na šta smo veoma ponosni i zadovoljstvo nam je da danas ugostimo ljubitelje dobrog ajvara iz tegli naših majstora“, rekao je predsednik opštine Čukarica.I ove godine manifestaciju je, uz kvalitetan ajvar propratila i dobra atmosfera, lepo druženje, i zabava uz bogat muzički program, a najbolje plasirane ekipe i pojedinci dobili su i vredne nagrade.. Svi posetioci Ade Ciganlije imali su priliku da probaju ajvar i dobiju recepte pravih kulinarskih majstora u pripremi ajvara.

Najave događaja

Deveti turnir 3 h 3 u uličnom basketu - “Hill days” na Čukarici

19. April 2019. |
Deveti turnir 3 h 3 u uličnom basketu - “Hill days” na Čukarici

Turnir u uličnom basketu „Hill days”, biće održan u subotu, 20. 04. 2019. , na košarkaškom terenu sa tartan podlogom na Adi Ciganliji. Ovaj turnir važi za jedan od najprestižnijih turnira uličnog basket, po kvalitetu igrača i njihovog ranga na FIBA rang listi. Pored takmičenja 3h3, u kome učestvuju prijavljene ekipe, biće održan i revijalni meč, kao i dodatna takmičenja u brzom šutiranju trojki i takmičenje u zakucavanjanjima