Vesti

Međunarodni Aikido seminar

05. Februar 2019. |

Sportsko udruženje Aikido akademija u saradnji sa Turističko-sportskom organizacijom Čukarica organizuje međunarodni aikido seminar u periodu od 03.02.-09.02.2019. u Sportckom centru Žarkovo ul. Prote Milorada Pavlovića 54.

Očekuje se oko 25 učesnika iz Rusije, Kazahstana, Slovenije, Nemačke, Makedonije i Azerbejdžana.

Više informacija na telefon 062/8063600

Počeo 27. Zimski fudbalski turnir

04. Februar 2019. |

Ovogodišnji Zimski fudbalski turnir počeo je u subotu, a utakmici izeđu ekipa FK Sremčica i FK Milutinac, prisustvovao je i predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić. Otvaranju turnira prisustvovali su i promoter Ivan Ćurković, član Veća Grada Beograda Zoran Adamović, predsednik FSB Miroslav Stojanović, pomoćnik predsednika opštine Mirko Stamatović, član IO FSS Miodrag Žuća Janković član Veća i direktor turnira Slaviša Šotra, direktor Turističko-sportske organizacije Radomir Živojinović.

27. Zimski fudbalski turnir

24. Januar 2019. |

Ovogodišnji Zimski fudbalski turnir, koji se održava po 27. put, igraće se od 2. februara do 4. marta na terenima Fudbalskog saveza Beograda , na Adi Ciganliji. Turnir organizuju opština Čukarica, Turističko-sportska organizacija Čukarice, a uz podršku Fudbalskog saveza Beograda.

Održano plivanje za Časni krst na Adi Ciganliji

21. Januar 2019. |

19.01.2019.

Veliki Hrišćanski praznik Bogojavljenje obeležen je i ove godine plivanjem za Časni krst na Adi Ciganliji. Tradicionalno Bogojavljensko plivanje, koja se održava već 21. put, organizuje opština Čukarica, Turističko-sportska organizacija Čukarice, Hram Svetog Đorđa i Ada Ciganlija.

Pobednik ovogodišnjeg plivanja za Časni krst je  Pavle Dragišić, koji je i ranije učestvovao, a ove godine je najbrže doplivao do Časnog krsta.

Bogojavljenje 2019. na Adi Ciganliji

16. Januar 2019. |

Obeležavanje velikog Hrišćanskog praznika Bogojavljenja i tradicionalno,  plivanje za Časni krst održaće se u subotu, 19. januara 2019. godine na Adi Ciganliji. Organizatori manifestacije, koja se održava po 21. put su  Hram Svetog Đorđa, Gradska opština Čukarica, Turističko-sportska organizacija Čukarice i Javno preduzeće „Ada Ciganlija".

 Sveta Liturgija, u Hramu Svetog Đorđa na Banovom brdu počinje u 8.30 časova, a  Litija polazi u 11.00 časova ispred Hrama Sv. Đorđa.

U tradicionalnom plivanju za Časni krst učestvuju pripadnici Vojne akademije, Žandarmerije, Svibora i građanstva, a start je u 12.00 časova. Ove godine, po prvi put biće održano i saborno pogruženje- ulazak u vodu vernika.

 

Pobedniku će biti uručen Časni krst i Pobednički plašt.

Ulica otvorenog srca

01. Januar 2019. | Požeška

Prvog dana Nove godine, čukarička Požeška ulica je bila Ulica otvorenog srca. U tradicionalnoj manifestaciji, koja u dobrom raspoloženju okuplja Čukaričane, Beograđane i goste Čukarice, učestvovali su muzičari, glumci, klovnovi , ulični zabavljači.

ČUVAJ SE I SAČUVAJ – Udruženje RAZBOR

17. Decembar 2018. | ul. Prote Milorada Pavlovića br. 54.

Udruženja “RAZBOR“ poziva na predavanje pod nazivom “ČUVAJ SE I SAČUVAJ“.

Predavanje će biti uvod u niz aktivnosti koje su predviđene pomenutom akcijom. Teme koje ćemo obrađivati su:

  • mladi, porodica i škola u središtu savremenih bezbednosnih izazova kroz prepoznavanje i reagovanje na manipulaciju
  • stari i novi oblici zavisnosti i nasilja
  • huliganizam, radikalizam i ekstremizam
  • virtuelna realnost

Obeležena godišnjica osnivanja Turističko-sportske oraganizacije Čukarica

23. Novembar 2018. |

Turističko-sportska oraganizacija Čukarice obeležila je godinu dana uspešnog rada. Svečanost je upriličena u SC Žarkovo koji je u sastavu organizacije od 1.11.2018. godine.

Turističko-sportska organizacija Čukarice u Sportskom centru Žarkovo

07. Novembar 2018. |

Turističko-sportska organizacija Čukarice u Sportskom centru Žarkovo nudi besplatan program za žene u toku novembra meseca.

Rezultati javnog konkursa za izradu idejnog rešenja loga Turističko-sportske organizacije Čukarica

05. Novembar 2018. |

Konkurs za izradu idejnog rešenja loga Turističko-sportske organizacije Čukarica objavljen je ha portalu  Turističko-sportske organizacije Čukarica 19. oktobra 2018. godine.

Finale manifestacije „Izađi mi na teglu“ na Adi Ciganliji

15. Oktobar 2018. |

Ovogodišnje, peto, jubilarno nacionalno takmičenje u pripremi ajvara „Izađi mi na teglu“ održano je na Adi Ciganliji, uz učešće ekipa iz cele Srbije.

Finale manifestacije

13. Oktobar 2018. | Tempo Ada Ciganlija

Dana 13-tog oktobra 2018. na platou ispred Tempo centra Ada Ciganlija, održaće se finale manifestacije "Izađi mi na teglu" sa početkom od 11 časova.

Održan "Perfect couple 2" turnir u odbojci na pesku

22. Septembar 2018. | Ada Ciganlija

Manifestacija „Perfect couple 2“ održana je po drugi put na Adi Ciganliji 22.09.2018. godine u organizaciji udruženja za promovisanje sporta „Hill Familia“ i generalnog pokrivitelja Turističko- sporteske organizacije Čukarica.

JAVNI KONKURS ZA IZRADU IDEJNOG REŠENjA LOGA TURISTIČKO-SPORTSKE ORGANIZACIJE ČUKARICA

19. Septembar 2018. |

Pozivaju se sva zainteresovana lica da učestvuju na Konkursu za izbor idejnog rešenja loga Turističko-sportske organizacije Čukarica.

Cilj konkursa je da se dobije kvalitetno, originalno i jednostavno rešenje loga Turističko-sportske organizacije Čukarica.

Održana tribina i izložba fotografija pod nazivom "UNDERGRAD -ČUKARICA EXPLORING"

18. Septembar 2018. | Banovo brdo

Turističko-sportska organizacija Čukarice zajedno sa Centrom za urbani razvoj, neformalnom grupom Urbeh i pivarom DOGMA - BREWERY organizuje izložbu fotografija podzemnih i industrijskih prostora koji se kriju na tertoriji ove beogradske opštine (laguma, kazamata, bunkera, tunela, tajnih vojnih baza stare Šećerane).

Beogradski AS pobednik

12. Septembar 2018. |

Još jedna uspešna sezona "Poete" kod čukaričke česme

04. Septembar 2018. | Banovo brdo

Na najlepšem mestu na Čukarici, na platou kod ČESME-ŠOLjICE, sa decom, roditeljima, bakama i dekama, vaspitačicama, učiteljicama, nastavnicima i svima koji su se tu našli, slučajno ili namerno, družili su se pesnici za decu, deca pesnici, muzičari, pevači, animatori, i specijalni gosti koji su svojim prisustvom i učestvovanjem dali poseban značaj i vrednost ovome što radimo.

Završno veče Poete kod čukaričke česme

30. Avgust 2018. | Banovo brdo

Treće, završno veče ovogodišnje manifestacije "Poeta kod čukaričke česme", posvetićemo deci. Od 18 časova kod Česme će se pevati, igrati, recitovati, zabavljati, smejati...

Održan "Perfect couple" turnir u odbojci na pesku

29. Avgust 2018. | Ada Ciganlija

U realizaciji udruženja Hill Familia,  pod pokroviteljstvom Turističko-sportske organizacije Čukarica, organizovan je turnir u odbojci pod nazivom "Perfect couple".   Događaj je uključio sve parove koji sebe smatraju dobrim timom ( brat i sestra, mladić i devojka, suprug i supruga ili drug i drugarica).

Za celu godinu