Održan festival “Letnji dan – Matija Ban”

10. Jun 2019.

Veliki park na Banovom brdu okupio je Beograđane svih generacija, koji su došli da uživaju u porodičnom festivalu “Letnji dan – Matija Ban”, koji je za njih pripremila Turističko-sportska organizacija opštine Čukarica. Ovaj festival se organizuje...

Održan festival “Letnji dan – Matija Ban”

Održano šesto Sportsko Sabranje Svete Srbije

10. Jun 2019.

Tradicionalna manifestacija od posebnog značaja za Grad Beograd, šesto Sportsko Sabranje Svete Srbije, održana je na Adi Ciganliji, u organizaciji Pravoslavnog sportskog udruženja „Sveti Srb i ja“, a uz podršku Gradske opštine Čukarica.

Održano šesto Sportsko Sabranje Svete Srbije

Održan peti Beogradski manifest

26. Maj 2019.

Turističko-sportska organizacija Čukarica bila je i ove godine učesnik najvećeg porodičnog festivala u regionu , petog Beogradskog manifesta, koji je održan tokom vikenda na Kalemegdanu. Na štandu Turističko-sportska organizacije Čukarica je pretstavila...

Održan peti Beogradski manifest

Između šume i reke

Smeštena u najprivlačnijem delu Beograda, između reke Save i pitomoh šumadijskih brda, obdarena prirodnim lepotama, zelenim površinama i bogatim sportsko rekreativnim sadržajem, Čukarica u turističkom smislu, sasvim sigurno, predstavlja biser među beogradskim opštinama. 

detaljnije 


U blizini centra grada

Čukarica se prostire jugozapadno od starog beogradskog jezgra. Na oko tri kilometra uzvodno od ušća Save u Dunav, graniči se sa opštinama Savski venac  i Novi Beograd. Redovne autobuske i tramvajske  linije  gradskog prevoza omogućavaju dostupnost  strogom centru Beograda za samo desetak minuta vožnje.

detaljnije 


Sport i rekreacija

Uređen sportski ambijent  ušuškan u zelenilo, sa beogradskim morem i beogradskom šumom, brojnim pešačkim i biciklističkim stazama, sa terenima i bazenima, Čukarica predstavlja mali raj za ljubitelje sporta i rekreacije. 

detaljnije


Odmor i uživancija

Nadaleko poznata po svojim restoranima, Čukarica posetiocima nudi nezaboravan gastronomski užitak. Možete uživati u domaćoj šumadijskoj ili internacionalnoj kuhinji, pri tome birati prirodni ambijent po vašem ukusu, od ribljih restorana na obali Save, preko otmenih lokala, do čuvenih beogradskih kafana na obodu Košutnjaka. 

 

Najave događaja

Besplatni sportski kampovi za decu tokom letnjeg raspusta

10. Jun 2019. |
Besplatni sportski kampovi za decu tokom letnjeg raspusta

U toku letnjeg raspusta po završetku školske 2018/19 godine, u periodu od 17.06-30.08.2019 godine,svakog radnog dana, u organizaciji TSO Čukarica biće održani besplatni sportski kampovi za decu osnovnih škola pod nazivom: Letnji dečiji sportski kamp – Žarkovo 2019

Kamp se održava u Sportskom centru “Žarkovo” ulica Prote Milorada Pavlovića 54.